Alle autostoelen

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-60 of 119

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Alle artikelen

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-60 of 119

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Een autostoel is een musthave om de veiligheid van uw kindje te kunnen waarborgen. Het is dus zeer belangrijk om de voor de juiste autostoel te kiezen. Hiervoor bent u bij kadocus.nl aan het juiste adres.

Bij de aanschaf van uw autostoeltje staan, betrouwbaarheid, comfort, maar belangrijker nog veiligheid voorop. Uw kindje moet op een veilige & comfortabele manier in de auto kunnen zitten. Er is ontzettend veel keuze qua type autostoel. Wat belangrijk is, is het gewicht, leeftijd en lengte van uw kindje. Het belangrijkste aspect is het gewicht. Sommige kinderen zijn eenmaal zwaarder, maar hebben dezelfde lengte.

Eén op de drie kinderen zit niet veilig in hun autostoel. Dit komt omdat de stoeltjes niet veilig zijn of ouders te snel overstappen naar een grotere autostoel. Hieronder vindt u een aantal handige regels en tips.

Regels autostoel

 • In de Nederlandse wetgeving is vastgelegd dat alle kinderen tot 18 jaar en kleiner dan 1.35 meter in een (Europees goedgekeurde) autostoel vervoerd moeten worden.
 • Wanneer het kindje tegen de rijrichting op de bijrijders-stoel vervoerd wordt, geldt de regel dat de airbag uitgeschakeld moet zijn.
 • Vanaf juli 2013 zijn de regels rondom de autostoelen aangepast, de zogenaamde i-Size regels. Deze regel bepaalt dat kindjes tot 15 maanden achterwaarts in een autostoel met ISOFIX installatie vervoerd moeten worden.


Een zeer veilig bevestigingssysteem voor de autostoel is Isofix. Aan de achterkant van het autostoeltje zitten twee grijphaken die je kunt klikken aan de bevestigingspunten tussen de rugleuning en de zitting in de auto. De meeste autostoelen kunnen bevestigt worden met behulp van de autogordels.

Keuze autostoel

Het is van groot belang dat uw kindje op een veilige & plezierige manier vervoerd wordt. Om ervoor te zorgen dat u de juiste keus maakt staan hieronder verschillende categorieën zodat u precies kan zien waar uw kindje thuishoort.

 • Groep 0 (0-13 kg.) vanaf 0 tot ongeveer 9 maanden.
 • Groep 1 (9-18 kg) vanaf 9 maanden tot ongeveer 3,5 jaar.
 • Groep 2/3 (15-36 kg.) Vanaf 3,5 jaar tot 12 jaar.
 • Groep 1/2/3 (9-36 kg.) vanaf 9 maanden tot 12 jaar.


Bij groep 4 staat 4 jaar tot 12 jaar, dat is een meegroeistoel. Deze auto meegroeistoelen zijn natuurlijk enorm handig maar het nadeel is dat deze minder goed om het lichaam van je kind aansluit. 

Aankooptips autostoel

 • Zorg er altijd voor de autostoel is goedgekeurd volgens ECE 44/03 of 44/04. Het keurmerk bevindt zich aan de achterkant van het autostoeltjes.
 • Zorg ervoor dat u een autostoel uitkiest dat bij het gewicht uw kindje past, zoals hierboven aangegeven.
 • Koop géén 2de hands autostoel. Het is niet bekend wat er gebeurd is met het autostoeltje.

 

Merken autostoeltjes

De autostoelen zijn online bij kadocus.nl te bestellen. U kunt kiezen uit merken zoals: BanniniBebiefirstCabinoLief en Maxi Cosi.